Wensstenen of Paramoudra's

elfensteen by GEMHMijn zoon noemt ze kettingstenen, want met een touwtje door het gat van de steen, hangt de steen zonder enige moeite er mooi aan. Aan stenen met één gat of meerdere gaten worden verschillende benamingen gegeven, zoals wensstenen, lensstenen, elfenstenen, heksenstenen, Hagstones, Druïdestenen, slangenstenen of adder-ei. De laatste twee benamingen komen uit de tijd van de Druïden, daar de Druïden de Nadreds werden genoemd, oftewel de wijze adders, welke de kennis van het genezen bij zich droegen en hiermee de macht hadden over het reizen tussen de fysieke wereld en de                                                                                                          lichtwerelden.

Wensstenen zijn stenen met één of meerdere natuurlijk gevormde gaten. Ze zijn door stromend water uitgehold en hebben de positieve kracht hiervan vastgehouden. Dit is één van de redenen waarom ze als zo krachtig worden beschouwd, magie kan niet werken in stromend water.

In vaktaal heten deze stenen paramoudra. Met paramoudra bedoelt men meer de stenen met de echt grote gaten.
Een paramoudra is een steen met een natuurlijk gevormd gat er in. De steen is meestal van vuursteen en het gat is ontstaan omdat daar een zachter deel zat, dat door stromend water is uitgespoeld. De vuurstenen dragen sporen van fossielen van onbekende organismen die de gaten hebben achtergelaten en welke alleen in deze stenen voorkomen

Door de geschiedenis heen en in vele culturen was men van mening dat wensstenen de Macht van de Natuur bezitten en genezende en magische eigenschappen hebben. Ze worden verondersteld de wijsheid van eeuwen te dragen en bescherming te bieden wanneer geplaatst in de woning. Ze worden ook gebruikt om dieren te beschermen.
De meest krachtige kwaliteit van de wenssteen is zijn beschermende kracht aan de eigenaar door boze geesten af te weren en de eigenaar te beschermen tegen schade.
Een dergelijk steen is een symbool van Moeder Aarde en er worden meerdere magische eigenschappen aan toe gekend. Als je door het gat van deze stenen kijkt zou je aardgeesten, feeën en elfen kunnen zien die normaal onzichtbaar zijn voor het menselijke oog. Ze worden gebruikt als vensters of deuren om 'andere werelden' en onzichtbare geesten te zien of om te zien hoe een wezen 'echt'  is, ontdaan van de uiterlijke schijn.  Je kunt de gatstenen zien als een deur of poort tussen de werelden.
elfenhuisje by GEMHIn Italië noemt men een wenssteen een heilige steen, een Pietra Sacra. Deze steen wordt gezien als de toegangspoort naar het Feeënrijk. De gatsteen wordt beschouwd als een deur, of de sleutel tot de deur van het Feeënrijk. In de oude Italiaanse volksmagie wordt gezegd dat deze steen de kracht heeft om een fee voor een bepaalde tijd aan je te binden die je dan beschermt tegen het kwaad
Het gebruik van deze stenen werd aangetoond in de volgende culturen: Franken, Germanen, Alemannen, Angelsaksen en Slaven. In elk van deze culturen diende de gatstenen als bescherming van huis en haard, voor een behouden vaart, tegen onwelkome bezoekers, tegen blikseminslag, nachtmerries, boze geesten, zwarte magie, heksen en voor het afweren van het boze oog.

Paramoudras zijn te vinden in delen van Noordwest-Europa: bij Calais (Frankrijk), Norfolk (Engeland), Ierland, Denemarken, Baskenland en Duitsland. Over stenen met een gat doen vele verhalen de ronde en ze zijn omgeven met magie.

Een heksensteen moet op je pad komen, of je krijgt hem van iemand cadeau. In Nederland komen ze niet zoveel voor, de kans dat je er één vindt is vrij klein. Het vinden van een steen met een gat erin is een speciaal teken van gunst van de Natuurwereld/Gidsen/Grote Godin of God.
wensstenen met wensen by GEMH
                                        Wenstenenverzameling met mijn wensen erin.

Heb je nog geen gatsteen kunnen vinden voor je wensen, maak dan gebruik van
 maanmagie of vallende sterren.
Maanmagie wensen werken het sterkst met volle maan...
Doe wat water in een kom en...
Bedenk alles wat je niet wilt over een bepaalde situatie en schrijf daarna op een briefje alles wat je wel wenst op een positieve manier. Leg het briefje met de geschreven kant naar beneden óp het spiegelende water in de kom. Breng de kom naar buiten in de kracht van de volle maan. Geef je dank aan alles wat is. 

Zelf maken:
Een gatsteen kun je ergens op een speciale plaats neerleggen of als de maat het toelaat gaan dragen als sieraad. Om de gatsteen nog persoonlijker te maken zou je haar kunnen beschilderren en/of zentanglen, met daarna een laagje vernis er over.
Lukt het niet om een gatsteen te vinden?
Je er ook zelf een maken uit een zachte steen, zoals: speksteen, albast, serpetijn, marmer. of doe dit hier bij mij in een 
workshop steen bewerken.
 

                             

en anders... Veel succes met vinden :_)
 
 
 
 
.
.