Het Gouden Kompas                                                    9
tarotkaarten leggen   
charm casting 

                                                    Alethiometer Golden Compass


Het gouden ei, het gouden kompas, een hart van goud, het gouden licht, zijn  symbolen die staan voor het leven in zuiverheid; het waardevolle pure van de eerlijkheid, zonder leugens naar een ander of naar je zelf, maar in het hoogst haalbare naar de samensmelting van de pure Liefde.
Het gouden kompas is net zoals de Tarot is een divinatiemiddel om de zuivere waarheid te vertellen, oftewel waarzeggen.
Ik gebruik tarotkaarten met symboolsieraden om te begeleiden in het leven.

'Het gouden kompas' is een sciencefictionverhaal over een 11-jarig meisje genaamd Lyra Belacqua. Zij woont in Oxford en leeft in een alternatieve wereld, waar mensen hun ziel buiten hun lichaam hebben in de vorm van dieren, die ze deamons noemen. Lyra's haar deamon heet Pantalaimon, liefkozend heeft ze dit afgekort tot Pan, zoals de Griekse God en kan omdat dit een zeer jonge deamon is het nog mogelijk om van vorm veranderen van elk dier welk ze zou wensen. Lyra hoort van een expeditie die naar het verre Noorden zal gaan om Licht te bestuderen, welke vanuit een parallelle universum hun wereld binnenkomt. Samen met haar deamon gaat ze op avontuur.

Op reis ontdekt ze dat er veel kinderen plotseling verdwijnen door Gobblers en met dit nieuws ontdekt ze ook hoe gevaarlijk een reis kan zijn, daarom spreekt ze af met een jongen, Roger dat wanneer er één van beiden gevangen zou worden de ander hem of haar zou komen bevrijden. Diezelfde avond nog voor het diner met de invloedrijke mevrouw Coulter, worden een paar vrienden van Lyra ontvoerd. Mevrouw Coulter, die geintrigeerd is door Lyra pland ook een trip naar het Noorden waarbij Lyra haar assistent mag zijn. Omdat Master onder haar staat en hij er een fout voorgevoel over heeft, moet hij toch instemmen met dit plan en geeft hij Lyra een gouden kompas, tevens een Aletiometer.

Deze gouden kompas geeft niet alleen het Noorden aan, maar het vertelt ook alleen de waarheid van het nu en de meest waarschijnlijke toekomst. Dit is zo'n zeldzaam gewild object dat ze dit echt aan niemand mag laten zien. Natuurlijk komt mevrouw Colter erachter en laat de Aletiometer stelen door haar deamon, een vliegensvlug gouden aapje. Lyra's deamon veranderd in een vogel en weet het gouden kompas terug te pakken. Op de vlucht voor mevrouw Colters hebzucht, wordt Lyra en haar deamon Pan, gepakt door de Gobblers. Gered door Gyptians, reist Lyra als adviseuze mee met hen in een steampunk luchtschip. 

Door veel oefening ontdekt Lyra hoe het gouden kompas antwoord geeft met het duiden op de symbolen met de wijzers op de verschillende vragen en de Alteometer had ALTIJD gelijk. Een symbool heeft een basisbetekenis en meerdere bijbetekenissen. In een soort trance staat wist Lyra inuïtief de juiste betekenis aan de symbolen te geven om haar queste op een gerichte wijze koers te geven.

Onderweg komen ze de koningin van de heksen tegen die haar richting de gepanserde ijsberen stuurt omdat Lyra een belangrijk persoon blijkt te zijn in een voorspelling die de toekomst van hun wereld vermeld staat. Gewapend met het gouden kompas komt Lyra met nog veel meer omzwervingen en avonturen aan in het Noorden. Daar blijkt dat de eerdere voorspelling had te makken met het verdwijnen van de kinderen en hun deamons...

Philip Pullman, Northern lights (1995), The subtle knife (1997), The amber spyglass (2000)
Philip Pullman,The Golden Compass, film (2007)
His dark materials, BBC/HBO serie seizoen 1 (2020)
 


gill-04778Tarotkaarten lezen
Divineren is het waarzeggen door gebruik te maken van voorwerpen. Het divineren met Tarot is zoals Lyra's Alteometer, een waarheidslezer. Er zijn honderden vormen van divineren. Een aantal voorbeelden zijn: astrologie, theeblaadjes lezen, koffiedik kijken, kaarten leggen, pendelen,
charm casting, ogham, runenstenen, edelstenen, sjamanistische oraclestenen,encoustic art, kristallenbol kijken ... enzovoorts.

Het duiden van symbolen en de betekenis van de kaarten is afhankelijk van de plaatsing, volgorde en legging. Voor lezen / interpreteren van de kaarten is ook intuïtie nodig.

U kunt bij Marijke Hillebrand ook de kaart laten leggen om te kijken hoe de kaarten er voor u  bij liggen.Het kaartleggen is niet bedoeld als toekomstvoorspelling, want de toekomst ligt zeker nog niet vast. De toekomst is veranderlijk en bij een divinatie wordt de meest waarschijnlijke mogelijkheid getoont. Zie een divinatie meer als hulp bij keuzes, advies bij het vastlopen in bepaalde situaties of bijvoorbeeld bij het oplossen van problemen die zijn ontstaan door omstandigheden.

De tarotkaarten geven inzicht en kunnen u helpen om uw zelf en anderen te begrijpen.
 
Wilt U meer weten over de omstandigheden wilt u die veranderen?
Zien waar iets toe leidt? Wat nu te doen?  Wilt u zelfinzicht ontwikkelen?
Stel uw vraag en raadpleeg de Tarotkaarten.

De Tarotkaarten zijn een hulpmiddel bij het tot inzicht komen. Ik zeg het nogmaals het is niet om uit te vissen hoe de toekomst er uit zal zien. De kaarten zullen altijd verwijzen naar de keuzes die je kunt maken en mogelijkheden die je hebt. Het meest waarschijnlijk te bewandelen pad wordt zichtbaar gemaakt in de kaartlegging.

Altijd zal de eigen keuze van u blijven bestaan.

De kaarten kunnen kracht en inzicht geven in uw levensomstandigheden, zodat u kunt herstellen en de onevenwichtigheden in het leven aan te pakken. 
Er zijn verschillende soorten leggingen mogelijk, dit is afhankelijk van de vraagstelling.
 
           empress emperor

Zelf raadpleeg ik geregeld kaarten en doe aan pendelen. Divinatie is een leuke leerzame manier om de dag mee te beginnen. Ik werk vooral met de volgende tarotkaarten:
Gill, Oshio Zen, Innerchild, Raider Waite, Aleister Crowly, Keltische kaarten en de  Godinnenkaarten, aanvullend met kaarten van Madam Lenormand, engelenkaarten van Doreen Virtue, eenhoornkaarten van Diane Cooper, The Golden Compass, Medicijnkaarten en Hawaiian Mana.


Charmcasting, divineren met symboolsieraden
Naast kaarten gebruik ik ook de pendel, sjamanen-stenenoracle en charmcasting.
Pendelen is een ja  / nee antwoord met behulp van een object aan een dunne draad,
Sjamanenstenenoracle wordt er met stenen op een ondergrond gegooid en bij
Charmcasting is dat met bedels, hangers en andere voorwerpen met betekenis op ondergrond, waar de plaats van terechtkomen en combinaties elk andere
boodschap heeft.

Divineren met edelstenen
Edelstenen hebben krachtige eigenschappen die kunnen helpen als oplossing voor een desbetreffende opgave of in bepaalde situaties zijn in te zetten.
Helmut G Hofmann heeft in 1996 een 78 kaartendeck ISBN 3905017962 uitgegeven met instructies. Met edelstenen wordt de symboliek van de tarotfiguren die op de kaarten staan afgebeeld. Komt er een bepaalde boodschap in de kaarten telkens naar voren dan wordt het dragen van de bijpassende edelsteen met het herhalen van de edelsteen affirmatie aangeraden.

vb.Bij de Tarotkaart XIX De Wereld hoort WatermeloenToermalijn.
Watermeloen Toermalijn helpt met het toelaten van diep geluk en sereniteit. Werkt kalmerend bij boosheid en agressie, helpt stress af te voeren. Brengt je terug in balans vanuit liefde. Affirmatie: Laat mij met blijdschap, kleur aan de wereld geven
.  

Een kaartlegging duurt gemiddeld 45 minuten en de kosten bedragen € 39,50 per consult.
Een uitgebreide kaartlegging met evt. charmcasting van ongeveer 1 1/2 uur € 75,00.
Even snel een korte duiding in 3 a 4 kaarten is € 12,50.
Voor consulten buiten  Leimuiden wordt de volgende vergoedingsregel gehanteerd:
Kilometervergoeding € 0.30 per km v.v./ Reistijd vergoeding € 30.00 p/u

M.Hillebrand, Dorpsstraat 21, 2451AN, Leimuiden (0172)507886  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Om zelf ook te werken met tarot
bied ik een korte cursus aan van  4  les-avonden voor  € 225,-
van 20:00 tot 22:00
doorgang bij minimaal 3 personen.Home <   > 10 volgende edelsteen advies algemeen 
Schatten van de Aarde 1 > 1112 > 22, 23 >28, 29 > 34, 35 > 39 
  40 Gemh Art Jewelry