Edelsteen advies


Het verschil in de benamingen "edelstenen"of "halfedelstenen" is eigenlijk niet juist, die slechts zijn in de handel ontstaan om de  waardeverschillen aan te geven. Ik noem ze allen edelstenen in een levende wereld vol energie, met sieraden die je energie geven of je juist kalmeren. Sieraden die er echt toe doen! Edelstenen zijn lang geleden ontstaan in de Aarde door een combinatie van een hoge temperatuur, hoge druk en de juiste ingrediënten. Elke edelsteen is uniek. De kristalstructuur, soortelijk gewicht, samenstelling, hardheid en kleur zijn elk bepalend voor de specifieke karaktereigenschappen.
edelsteenkaart by GEMH

Hoe werkt edelsteen-therapie?

Alles bestaat uit energie, alles bestaat uit trillingen.
Dit is een kosmische wet. 
Mensen, dieren, planten, stenen, dingen en ALLES daar omheen en daar tussen is ALLES met elkaar
verbonden; zelfs de ideeën en "lege" lucht. Daarmee heeft ook alles een betekenis. 
Lees meer over betekenis in het algemeen op:
De droomwereld van een Dreamcatcher

Het uitgangspunt is dat als het lichaam niet in balans is, vaak doordat we niet in evenwicht zijn met ons handelen, je blokkades in het lichaam kunt krijgen en het lichaam ziek kan worden.

Edelstenen hebben een subtiele energietrilling, welke voor ons, mens en dier, een diepgaande helende werking kunnen hebben.  Door af te stemmen op de kwaliteit van een edelsteen kun je voelen wat deze steen verandert in de aura van de drager. Elke edelsteen heeft zijn eigen frequentie en heeft in die frequentie zijn werking. De kleur van de energie van de edelsteen is te zien in de aura. Het energieveld van de aura verandert door de energie van de edelsteen. In de psyche van de mens veranderd zo de conditionering in het denken. In de ziel verandert door de werking van de energie van de edelsteen het spirituele lichaam. 
Zo kun je aldus het lichaam behandelen met frequenties die het lichaam aankan. 
Het denken verandert door de vernieuwde stromingen in de psyche. Het spirituele lichaam verandert door de energie werking van de steen of het mineraal. / De  edelsteenopdracht transformeert de ziel.

Voor de precieze werking/opdracht van de verschillende edelstenen
zie:
EDELSTEENOPDRACHT van A tot Z 
zie: Magie van de Diamant

- Proeven met planten
Er zijn proeven gedaan met goud en zilver op planten bij verschillende maanstanden, bij volle maan wordt meer zilver opgenomen en goud doet het blad
 bij zonlicht verbranden.
Meer hierover in:
De Zilveren Maan 


- Goud injecties en reuma
Al jaren doet men onderzoek naar het stopzetten van reumatische klachten. Injecties met kleine sporen van goud hebben een positief effect op het agressieve vervormen van de reumapatiënt.

- Proeven met dieren
In 1994 gepubliceerd artikel vond ik een stuk over platina-injecties voor fretten, het ging om een lief fretje van 5 jaar die sinds een jaar  hypersexueel was geworden en niemand meer in haar omgeving dulden. Eén dag na de eerste toediening van het geneesmiddel was het gedrag alweer genormaliseerd. Dit kan niet aan een placebo-effect toegeschreven worden. Platina werkt geslachtsdrift regulerend. 

- De ruimte om ons heen 
Kirlianfotografie is in de jaren 1930 ontdekt door het Russisch-Armeense echtpaar; 
Semjon en Valentine Kirlian, beiden tevens technici. Dit gebeurde tijdens het fotograferen van objecten in hoog frequentie spanningsveld van meer dan 1000 Volt. Rond de objecten en edelstenen ontstaan een zichtbare kleurige omgeving. Om dit zelf te ontwikkelen is er een opleiding aura's zien en behandele door Barbara O Brennan in de zuivere berglucht van Zwitserland, sinds 1989.

- Boodschap van water
Het is door Masaru Emoto in 1990 bewezen dat water naast dat het te beïnvloeden is met edelstenen, muziek, woorden, teksten en gedachten; een geheugen heeft. Daarmee is het ook een feit dat wij mensen sterk te beïnvloeden zijn aangezien wij uit en grote hoeveelheid water bestaan. 

- Streepjescodes voor water
Sanjeevini methode is door mevrouw Poonam Nagpal uit Delhi-India vastgelegt. De natuurlijke, eenvoudige en goedkope wijze van genezen, werkt met de Universele Scheppingskracht, omgezet in cirkels met streepjes, elke code vertegenwoordigd een bepaalde energie. Een methode met onbegrensde mogelijkheden, aangezien wij voor 50% (senior), 60% (vrouw), 65% (man), 75% (baby) en het aardoppervlak bestaat voor 70% water. 

-Klankschalen en edelstenen op de Chakra's 
Elke klankschaal heeft een eigen geluid; een trillingsfrequentie, welke een lange tijd na juiste aanslag doortrilt en resoneert tot een klank.Het meest gebruikte systeem van tegenwoordig dat muzieknoten relateert met de lichaamschakra’s is ayurvedisch.
 
Chakra Noot
7e kruin B
6e derde oog A
5e keel G
4e hart F
3e zonnevlecht (solar plexus) E
2e sacraal D
1e wortel C
 
Er is nog een ander systeem en dat is Boedhistisch Taoïstisch. Dit systeem is gebaseerd op 5de intervallen (van beneden naar boven vanaf wortel is van F naar C een 5de interval, van C naar G, van G naar D enz.).
 
Zo komt de C of de 'do' overeen met het 2e chakra en hebben oranje edelstenen zoals Carneool een reinigende werking op dit chakra en schenkt zo het vertrouwen om te kunnen genieten. De D of 're' harmoniseert met het 4e warmgroen-roze hartchakra met hierbij de Rosekwarts, de E of 'mi' met het 6e chakra, welke het voorhoofdchakra van het derde oog is, kan goed met Amethist, met de  bijbehorende paars-blauwe kleur van het indigo. De F is het rode wortelchakra van aarding en de basis behoeften. Rode edelstenen versterken dit gebied zoals GranaatAventurijn heeft een groene of blauwe koele kleur geeft daartegen hier juist vertrouwen. De G klank komt overeen met de gele zonnevlecht; net boven de navel, deze staat voor de wilskracht, net als de Citrien voor positiviteit en wilskracht staat De A of 'la' komt overeen met het 5e of keelchakra; licht helder blauw van kleur. Blauwe edelstenen, zoals Lapis Lazuli, Saffier, Aquamarijn ondersteunen hier het beste. Ti de laatste van het C-acoord en komt overeen met de B klank voor het 7e of het kroonchakra met de lila witte kleuren, waar prima met de heldere Bergkristal kan worden 
gecombineerd. Geluid werkt met andere woorden op ons gevoel en op ons lichaam.
Een Cascabeles is een bal met daarin kleine metalen snaren die door beweging een klingelend geluid geven.
Dit geluid is rustgevend en volgend de indianen van Mexico brengen deze ons geluk. 
eer over de
Geluksbellen

- De aura van edelstenen en edelsteenhealing
De kleur van edelstenen ontstaat door verschillen in de trilling van het licht dat weerkaatst wordt door het oppervlak. De edelsteen absorbeert delen van het witte licht waar alle frequenties(trillingen) in zijn. De kleur die we zien is het licht dat overblijft. Met andere woorden: wit licht gaat in een edelsteen, rood licht wordt vooral door de steen opgenomen, het licht dat overblijft is groenig van kleur voor onze ogen. Om alles heen is een energieveld zichtbaar dat veroorzaakt wordt door de uitstraling van licht (energie) door bv de steen, de mens het dier enz. De kleur van deze uitstraling zegt dus iets over de aard van het wezen. Deze uitstralingen noemen we aura's. Zo heeft alles en iedereen invloed op elkaar. 
Het gebruik van de edelsteentherapie gecombineerd met bijvoorbeeld de Bachbloesemremedies 
van Dr. Edward Bach of de amuleuthils van de Ni'iV Artefacts hebben samen een versterkende werking op de aura van mens en dier. 

- Verzorging

Het Reinigen of schoonmaken van sieraden is zo ie nodig om het van het zichtbare vuil te ontnemen, maar voor edelstenen die gedragen worden om zijn werkzame krachten, moet deze eerst gereinigd worden, in (mineraal) water, 't liefst bij volle maanstand (ook al is het bewolkt) en eens per 28 dagen (voor diepere werking). Zachte stenen of organische stenen hebben vaker een reiniging nodig, zodat energieën weer vrij kunnen stromen. Haliet en Seleniet mogen maar heel kort in het water. 15 tellen volgens de methode van Sanjeevini zou al afdoend zijn. De edelstenen bestemd voor drinken van edelwater  moeten één maal per week goed schoongemaakt worden onder stromend water zónder gebruik van zeep. Laat een steen welke is speciaal afgestemd bij uw energie niet door iedereen aangeraakt worden, dan zal de steen namelijk minder snel vervuilen met energie van anderen.

- Let op!
Het drinken van edel(steen) water of het dragen van edelstenen 
kan goed helpen 
bij klachten,
maar vervangt NOOIT een medische behandeling. Wees zuinig met U zelf! 
Gezondheid en Liefde zijn de belangrijkste zaken hier op Aarde. 
Over hoe men over gezondheid in de vorige eeuw dacht leest U in
Pomander en Loderein.


Bij "Edelstenen van A tot Z" vindt U een  lijst van edelstenen met in één woord  de opdracht van de steen. 
Deze worden toegepast in de edelsteentherapie of kunnen worden verwerkt in een sieraad.
De diamanten staan apart vermeld bij de
Magie van de Diamant 
en bij
Celtic Times zijn de Keltische sterrenbeelden met de bijdehorende edelstenen te vinden
en een Keltisch verhaal over de werelden van
Annwn Abred Gwynvyd.
Bij
Ni'íV Artefacts zijn de Amuleuthils, edelstenen in toegepaste kunst verwerkt.


- Advies
Bij GEMH zijn edelstenen en bijpassende Bachbloesemremedies,
Wierookgeuren te koop,
maar ook
Magneetsieraden van Energetix en bijvoorbeeld de Amuleuthils.
Daarnaast zijn er afspraken te maken voor een consult a € 29,50 voor edelsteenadvies,
plus de kosten van eventueel verstrekte edelstenen of mineralen.


Terug naar Welkom by Gemh <    naar boven    > volgende