Engelenroeper  Devabel  Geluksbel

 
“Engelrüfer or Angelcaller”

Cascabeles verkoop sinds 1997
Engelenbel of Engelenroeper
Devaroeper
Elfenbel
Muziekbol
Klankbel
Geluksbel
Harmoniebel
Babybel
Halsbel “cascabele”

engelenroeper
 
   

Geschiedenis 
Ten tijde van het grote Aztekenrijk waren sieraden een gewild attribuut voor grote culturele en religieuze ceremonies.
Vanaf het begin van de metaalbewerking rond het jaar 900 bereikten de sieraden dan ook een hoge graad van raffinement. goud, zilver, koper, tin, lood, kwik waren bekende metalen. Goud werd puur maar ook vermengd verwerkt. Een mengsel van koper met een kleine hoeveelheid goud wordt “Tumbaga”genoemd.
Het uiteindelijke gebruiksdoel beïnvloedde de  vormgeving van sieraden en attributen. De meest voorkomende doelstellingen waren :
-ter voorkoming van ziektes
-het aanroepen van god(heden)
-het verkrijgen van magische krachten om zich te beschermen tegen boze geesten

Door archeologische vondsten van figuren en schilderingen, codex en sculpturen heeft men een goed inzicht gekregen in het gebruik van de “cascabeles” (halsbellen).
De symbolische functie van deze bellen blijkt dusdanig groot dat ze heel vaak als enig sieraad werden gedragen. Enkele voorbeelden van de originele handgemaakte Mexicaanse cascabels (halsbellen) zijn: -baby -muziek - geluks -harmonie -engelenbellen.

Devaroeper - Engelenbel
Met de engelenbel als gereedschap/ instrument kan je "je hoger zelf" gerichter afstemmen. mensen in Engelen en maken we contact met deze lichtwezens door middel van gebeden, liederen, wierook, muziek en met de engelenbel. Met het geluid van de engelenbel kan contact gemaakt worden met alle Engelen, Deva's, elfen en andere lichtwezens, welke zich veelvuldig laten zien als een energiebol (lightorb).

Geluk voor iedereen
Geluk is aan te trekken door zelf positief te zijn en met de muziekbel door de mooie klank en harmonische vorm als aandachtspun bij je te dragen, want wat is er immers evenwichtiger dan rond, om het goede aan te trekken. In de wet van aantrekkingskracht zal het de bezitter geluk brengen, harmonie laten voelen en vertrouwen geven.

Pril geluk
De babybel wordt gebruikt als communicatiemiddel met de nog ongeboren baby.
Na +/- 5 maanden zwangerschap is het inwendige oor van de ongeboren baby reeds ver ontwikkeld en staat het in verbinding met het zenuwstelsel. Als de aanstaande moeder of partner de bel regelmatig over de buik rolt, dan zal de baby na de geboorte dit geluid herkennen en doorgaans als geruststellend ervaren. Niet alleen in Mexico maar in grote delen van de wereld wordt geloofd dat; “Waar het goede heerst, het slechte geen plaats vindt”.

Zachte klanken
De engelenbellen worden op een ambachtelijke oude vertrouwde manier gemaakt. Met bolponsen worden in een hol-ank van ronde plaatjes halve ronde bollen geslagen. Dit gaat nog echt met een hamer. In de binnenbolhelften worden vele parallel sneden gezaagd en één in het midden overdwars. In deze ingezaagde bol wordt een stukje metaal gelegd dat bij beweging verschillende klanken maakt. De binnenbol met geluid wordt in twee iets grotere helften gesmeed. Bij afkoeling ontstaat er een sterke onderdruk. De hierdoor veroorzaakte spanning op de bolwand verhoogt de geluidskwaliteit van de engelenbellen.

De verwisselbare gekleurde binnenbollen in de houder staan voor de verschillende thema’s en boodschappen. 
Rood  leiderschap, kracht, dienstbaarheid en liefde
Oranje creativiteit, genieten
Geel wijsheid, vreugde, blijdschap
Groen    gezondheid, harmonie en hoop
Blauw communicatie, eerlijkheid, genezen
beschermt tegen oneerlijkheid en negativiteit.
Indigo  intuïtie, inzicht, verantwoordelijkheidsgevoel.
Violet paars transformatie, onafhankelijkheid,
meningsvrijheid en balans
Turquoise hogere gevoelens, vriendschappen en emoties
Wit     spirituele groei, volmaaktheid puur en reinheid
Bruin                geeft rust, omgevingsbewustzijn en verantwoordelijkheid.
Grijs neutraliteit en wijsheid voor inzicht in het geheel
Zwart leert luisteren naar gevoel, individualliteit, magie
Zilver emoties gevoel intuitie en verbonden met de maan
Goud rijkdom, verbondenheid en de zon
Lila toelaten van de lichtenergieën,
het eenheidsbewustzijn
Roze  relaties met het alles waar Liefde heerst,
geduld en vertrouwen

P.S. De Engelen zijn niet beperkt tot één bepaalde kleur. 
De kleuren mochten daarom ook niet met de Engelen verbonden worden in dit schema.


Engelensteen
In plaats van een muziekbol, kan je om contact te leggen met de engelenenergieën ook kiezen voor een Seleniet / Celestien edelsteen om in de Pomander (het kooitje) te doen.

Het verhaal achter de Pomander is hier te lezen

Wanneer de Engelenbel te gebruiken ?                                                 
Je mag een Engel zo vaak aanroepen als jij wilt. Je kunt het bijvoorbeeld elke ochtend doen of als je gaat slapen. Doe het roepen hardop of zacht, maar altijd in zuiverheid met liefde en respect. Je kunt ook rustig gaan zitten en er een mooie meditatie van maken. Tijdens de meditatie kun je vragen stellen en contact met de Engelen maken. Het open staan in het nu, zonder invulling met gedachten is zeker niet gemakkelijk, maar hij of zij zal zeker naar je luisteren. Geef niet te snel op, als je contact zoekt met Engelen. Ze praten over het algemeen niet terug en je ziet ze over het algemeen niet, daarbij is het ook nog moeilijk om hun aanwezigheid te voelen. Het gaat erom dat je vertrouwen hebt  dat ze feitelijk bestaan en ze jou echt helpen. Je zal krijgen wat op dat moment het beste bij je past. Als je de Engel vraagt dan zal hij of zij jou ondersteunen bij het ondergaan van jou levenslessen. Het belangrijkste is dat je vertrouwen hebt en niet gaat twijfelen of toch negatief denken, want dan sta je eigenlijk de Engelen in de weg om hun werk te doen. 

Engelen ervaring
Ik heb het geluk mogen hebben om meerdere malen contact met Engelen en Deva's te mogen leggen en ook antwoord te mogen krijgen. Bij de vraag om zichtbaar te zijn is een serie van foto's gemaakt van een intens turquoise oplichtende bol in m'n huiskamer (2007). Eerder ontving ik op de vraag of hij / zij ook kan dansen, kreeg ik een adembenemende vloeiende dansbeweging welke ik ook op foto heb vastgelegd (2006).
Van deze bewegingen zijn er vele vastgelegd door D. Zylstra-Almstedt als Zibu symbolen, oftewel taal van de Engelen. Zelf heb ik tot nu 4 symbolen mogen ontvangen. Een Zibu symbool geeft een zuivere positieve kracht. Om de kracht dicht bij je te hebben, zou je een Zibu symbool, (laten) kunnen natekenen, uitprinten en in een door jou uitgekozen ruimte kunnen ophangen. Tegenwoordig laten veel mensen een symbool van kracht tatoëeren. 
Het Zibu symbool als hanger of tot een ander sieraad is natuurlijk helemaal schitterend. 

7 Workshop engelenvleugels

engelen vleugels champagne klein Het leven is een reis,
het leven is niet de bestemming.
Ik wil je laten weten dat ik er voor je ben
en dat je altijd bij mij terecht kunt.
Je staat er niet alleen voor.
Jouw beschermengel is bij je om je te begeleiden. 

 
Tijd: dagdeel
Prijs: € 49,95 per persoon/
                       per dagdeel.


Tijd: hele dag
inclusief een lunch
Prijs: € 99,- per persoon 
voor een hele dag de tijd 
inclusief de workshop
engelenvleugels/ engelensymbolen
hoe deze te gebruiken met informatieboekje. 

 
workshop engelenvleugels by GEMH
 

8 Workshop engelensymbolen 

zibu engelensymboolhanger universele liefde by GEMH Op foto's heb ik de beweging van natuurenergiëen vastgelegd.
Op de vraag kunnen jullie ook dansen kwamen mooie vloeiende bewegingen voor m'n cameralens.
Vele symbolen hebben ieder een eigen energietrilling en dragen hiermee de kracht van bijvoorbeeld: levenskracht, onvoorwaardelijke liefde, hoop, kracht, waarheid, moed, luister naar de innerlijke stem, vriendschap, tweelingzielen en nog zo'n 80 andere symbolen zijn er door de engelen aan ons mensen gegeven. 
Tijd: dagdeel
Prijs: € 49,95 per persoon/
                       per dagdeel.


Tijd: hele dag
inclusief een lunch
Prijs: € 99,- per persoon 
voor een hele dag de tijd 
inclusief de workshop engelenvleugels/
engelensymbolen
hoe deze te gebruiken met informatieboekje. 

 
zibu_engelenhanger gezondheid by GEMH


      

                            GEMH Zibu eternal love hanger
                    Zibu symbool:  Eternal Love , hanger gemaakt van trouwring 

                                                       

Imbolc ontwaaktak
Een heel oud gebruik, waarin we het gebruik van de belletjes nog terug vinden in onze omgeving, is wanneer het winterseizoen (Yule) veranderd, het nog geen lente (Ostara) is, maar net er tussen in. Nog niet zichtbaar, maar het nieuwe is al wel onderweg. Dit is het jaarfeest Imbolc [uitspraak: imolc en betekent in de buik]. Deze viering is één van de 8 jaarfeesten in het Paganisme. Het gebruik van het jaarwiel vind je in de antropofische beweging (Rudolf Steiner), de Wicca, het Druïdisme, het Godinisme, de Asastru en bij het Paganisme, welke voor de intrede van het Christendom overal in Europa gevierd werd. 

Op 2 februari is het feest van Brigit: Imbolc. Naast dat er kleine poppetjes van stro of wol worden gemaakt en in takken worden opgehangen, worden er ook takken versierd met belletjes en pastelkleurige linten. De versierde tak met linten en belletjes wordt als een ontwaakstaf voor de natuurwezens gebruikt. Door het groeiende licht en het geluid dat de ontwaaktak voortbrengt, helpen we de Deva's en wekken we de elfen in de aarde, die ook wel de gnomen worden genoemd. Zij helpen en begeleiden de groeikracht van de natuur.
Ook kan je zelf zilveren belletjes dragen aan een lint en buiten in de natuur gaan dansen om hen aan te roepen en hen vrolijk te stemmen. Verbind je je eenmaal met het licht dan zullen zij je hierin graag begeleiden met licht en liefde.

 
 Meer over de verschijningen van energie- lichtwezens leest u bij lichtbollen en lightorbs       
                               Deva in tuin (NL)
                                              Deva gefotografeerd in tuin
                     
                   Terug naar Welkom by Gemh <    naar boven    > volgende