Je bent wat je draagt                                                                            12

                                                                                                       
Wat je eet? zegt iets over jou, maar ook wat je draagt, waarvan het is gemaakt, welke edelstenen, maar ook hoe duurzaam iets is zegt iet over jou. Met een goed gekozen juweel druk je je als individu je persoonlijkheid uit. Zowel mannen als vrouwen dragen steeds meer doordachte juwelen/sieraden omdat ze iets van expressie willen uitdrukken. Met de juwelen die je draagt zeg je wie je bent.
 
Draag je graag sieraden? Ga je voor één of meerdere armbanden, een eenvoudig collier of kies je voor meerdere colliers in verschillende lengtes, misschien wel met meerdere edelstenen of symbolen. Durf je voor een stijl te kiezen en kleuren te combineren?
Het zegt allemaal iets over jouw persoonlijkheid en een sieraad is dus meer dan alleen een detail. 


Juwelen/sieraden zijn accessoires en zijn er in verschillende soorten armband, bellychain/heupcollier, bovenarmband, broche, collier, enkelband, hanger, medaillon, haarspeld, hoedenspeld, oorsieraden, piercings e.a. lichaamsjuwelen, ringen, teenringen, tiara, diadeem en kroon. Juwelen/sieraden zijn accessoires, net als brillen, tassen, sjaals, riemen, hoeden, tot zelfs een parasol en een wandelstok. Het is dus helemaal niet gek om meerdere sieraden te hebben, maar draag ze ook niet allemaal tegelijk. Vergelijk het met kleding; voor verschillende gelegenheden zijn er verschillende stijlen. Een dagje naar de stad, benodigd andere kledij dan naar een gala of naar het strand.
Het regelmatig wisselen drukt uit dat je een veelzijdig persoon bent en niet vastgeroest zit in gewoontes.
 

 

Alles begint bij de outfit.

 
 
Kies de sieraden en accessoires pas als je weet welke kleding je gaat dragen. Een bepaald type kledingstuk kan vragen om een specifiek sieraad.
De sieraden/ juwelen zijn de finishing touch van je voorkomen en je uitstraling.
Heb je een dresscode?
Daarop kan staan Casual, Smart casual, Tenue de Ville, Cocktail, Black Tie, White Tie of een ander thema.
Of je kiest lekker zelf voor sportief, naturel, romantisch, stoer, extravagant of klassiek.
Met de Bohemian Ibiza look ga je voor losjes en mogen kleding en colliers, armbanden en ringen vol op gemixed worden in verschillende stijlen.
 

de collier lengtes
de collier lengtes          

 
Colliers (halskettingen) zijn er verschillende lengtes. De perfecte lengte ligt op het balanspunt. Het balanspunt is voor iedere persoon uniek.

 

de styling balanspunten

de balanspunten

Er zijn twee balanspunten. De eerste wordt bepaald door de lengte van het gezicht gemeten van haarlijn tot en met de kin. (met een pony ,dan zal het open gezicht hier mee korter zijn en meet je van onderrand pony tot en met de kin) Gebruik deze afstand om vanaf de kin de lengte te bepalen op het borstbeen. Daar waar deze denkbeeldige lijn uitkomt is het eerste balanspunt.  Dit punt kan met een halslijn van een kledingstuk geaccentueerd worden of met een collier.  Met het tweede punt wordt de maximale breedte uitgerekend. Met het trekken van een denkbeeldige horizontale lijn op het breedste deel van het gezicht, volg je van af daar, langs de kaaklijn en via de onderkant van de kin omhoog aan de andere kant van het gezicht tot het breedste punt de kaaklijn. Gebruik deze lengte om vanaf de schouderlijn rond de hals deze vorm te herhalen, het laagste punt is het tweede balanspunt.

 de halsvormen en colliers
de halsvormen en de colliers

 
Rond en hooggesloten, rond en laag uitgesneden, boot, off shoulder, strapless, topje met spagettibandjes, v-hals, waterval hals, halter of coll, de halslijn van je top doet meer dus voor je figuur en uitstraling dan je denkt. De combinatie van deze balanspunten kan op deze hoogte en breedte aangezet worden met bijvoorbeeld een mooie of grappige broche.
 

seizoenstypes en kleuren

Kleuren van de seizoenstypen


Ben je een lentetype, zomertype, herfsttype of een wintertype.
Hiervoor wordt er gekeken naar de tint van de huid, kleur van de ogen en kleur van de haren.
De koele types zoals het koele zomer type en het koele wintertype komen mooi uit met koele metalen: zilver, gepatineerd zilver, staal, witgoud, platina, alpaca en tin.
De warme types zoals het warme lente type en het herfsttype komen goed voor de dag met de warmere metalen: geel goud, koper, brons, roségoud en yosé goud, dat is een legering van goud met de warme gloed van goud èn de zachte kleur van rosé goud.
 
Kies vooral wat bij je lichaam past. Lichaamsfiguur appel, peer, hart, trechter, zandloper en fles.
 

appel peer fles hart zandloper.

 
Aan welke vinger je het beste een ring kunt dragen?
 
Waarom draag je een ring met een bepaalde edelsteen? Het antwoord op die vraag kan een voorkeur voor een bepaalde vinger opleveren. Plus een voorkeur voor je linker of je rechter hand. In de edelsteentherapie kijken we daarbij naar

  • meridianen

  • heilzones, orgaanzones

  • chakra's

  • spirituele betekenis

 

  1. Meridianen: Zijn energiebanen die de organen waar langs ze lopen voorzien van levensenergie.

  2. Heilzones/orgaanzones: De handen en voeten hebben zones die corresponderen met organen. Hiervan maakt de hand-en voetreflexologie gebruik.

 

de chakras en vingerchakras
 

  1.  Chakra's: welke hand?

 
De keuze aan welke hand je je ring draagt, is zeker van belang als we naar de chakra’s kijken. De linkerhand en de rechterhand zijn namelijk aan verschillende chakra’s gekoppeld. De steen in je ring zal de chakra’s van de dragende hand sterker beïnvloeden dan de chakra's van de andere hand. Bij de linkerhand horen verbeelding, geloof, fantasie, ontvangen, voelen en de rechterhand horen logica, feiten, ordening, realiteit, geven, doen.
 
Kroonchakra: Rug van de hand en handpalm
Derde oog: Ringvinger
Keel chakra: Wijsvinger
Hart chakra: Pink
Zonnevlecht: Middelvinger
Sacraal chakra: Duim
Wortel chakra: De pols
 
Overigens: draag je de ring erg lang aan een bepaalde hand, dan zal de steen uiteindelijk ook de chakra's van de andere hand beïnvloeden.
Kleuren en emoties zijn op hun beurt weer met de chakra’s verbonden, hier over meer bij chakra’s en edelstenen in de praktijk.
 

  1.  Spirituele betekenis van de vingers:

 
De pink staat voor het correct willen doen, je soepelheid om aan te passen.  Een pinkring dragen is om grenzen te stellen, maar geeft ook afstandelijkheid.
Ringen om de ringvinger zijn verbonden met het hart, omdat deze vinger vertelt hoe je voor jezelf met respect behandeld, hoe je voor jezelf zorgt en hoe je van jezelf houdt. Geef jij jezelf genoeg liefde aan jezelf? Hoeveel kan jij rekenen op jezelf?
Het dragen van een ring om de middelvinger past bij gevoeligheid, creativiteit en kunstzinnigheid. De middelvinger staat voor de verantwoordelijkheid over weg die je beloopt met behulp van je eigen wijs-heid. Zorg voor jezelf. Blijf niet hangen in het verleden en struiken niet over de details.
Een ring om de wijsvinger dragen is lekker eigenwijs, ik eerst. Hoe kom je voor jezelf op?
Duim is verbonden met de bron en het ik-bewustzijn. Waar vind je houvast? De duim staat voor bewustwording van behoeften, oerkrachten en van de eigenwaarde.
 

Zuni_zilveren_sieraden_met_turkoois
Zuni met zilveren turkoois sieraden

 
Meerdere ringen aan dezelfde vinger geeft een verlengt effect aan de hand. En draag je meerdere ringen met stenen? Laat je dan bij het kiezen van de hand leiden door je gevoel voor schoonheid. Om de helende werking van edelstenen te ervaren, is het belangrijk dat je er een goed gevoel bij hebt. Een mooi sieraad hoeft niet duur te zijn. Het stylen kan ook met gemak met eenvoudige materialen, want de waarde zit m in de creatie, maar vooral hoe je het presenteert. De wetenschap van kleurstyling kan je leven veranderen. Kleur is een vorm van non-verbale communicatie, bewust en onbewust; ook via het dragen kleuredelstenen. Lees hierover meer bij de chakra’s en edelstenen


Home <   13 Oorbellen schieten en piercing
 1 > 11Je bent wat je draagt 12 > 22, 23 >28, 29 > 34, 35 > 39 
  40 Gemh Art Jewelry