Biografie

Op de lagere school in de zesde klas vroeg de leraar aan de klas wat ieder wilde worden later. Marijke antwoorde met "Ik word later goudsmid." Wat is dat dan? Zelf had ze daar nog geen antwoord op, maar goudsmid klonk zo mooi.
In 1990 is Marijke Hillebrand afgestudeerd aan de Vakschool Schoonhoven als Juwelier Goudsmid met eigen meesterteken. Als jong meisje had ze ook de droom om haar een eigen winkel met ruimte om creatief bezig te kunnen zijn. Deze droom van een winkel met goudmids-atelier te hebben heeft zij sinds juli 1993 kunnen waar maken. Naast dat zij reparaties doet en in opdracht werkt, ontwerpt en vervaardigt zij mooie unieke ambachtelijk handgemaakte sieraden en kunstobjecten. In de jaren dat ze zelfstandig werkt heeft ze veel kunstrichtingen eigen gemaakt, zoals fotografie, aquareleren, pentekenen, modiste, houtbewerken, edelsteenslijpen, graveren in glas en metaal en bonecarving. In 2005 is ze gecertificeerd in het werken met Silver Art Clay en Hot Pot Glassfusing. Graag wordt tijd besteed in het onderzoeken hoe energieën bewegen, en worden er vele boeken verslonden over esoterie en psychologie. Marijke heeft in 2007 de merknaam GEMH opgericht om haar creaties, visie en om kennis te delen met anderen. GEMH staat voor juweel en voor GEmaakt door Marijke Hillebrand.
Om kennis te delen worden er tevens verschillende workshops sieraden maken en lezingen en sieradenparty's gegeven.
Het atelier en winkel zijn gevestigd aan de Dorpsstraat 21 te Leimuiden, waar dit jaar haar 25 jarig jubileum wordt gevierd met vele feestelijke aanbiedingen.                                     

                  reparaties en sieraden naar wens of ontwerpIn het atelier wordt een grote diversiteit aan gouden en zilveren sieraden gemaakt,
vaak
 gecombineerd met edelstenenDe creaties zijn uniek en geheel met de hand vervaardigd. De ontwerpen variëren van strak, eenvoudig, verfijnd en ingetogen tot speels, uitbundig en vrijzinnig.

Ze kunnen ook speciaal naar uw wensen worden ontworpen.
Van vrij werk naar eigen ontwerp ... en in opdracht tot sieraad.


Maar haar echte passie en ideeën voor haar ontwerpen komen vaak vanuit de natuur of worden als een energie gevoeld en verwerkt in haar werken. 

Kijk om je heen er is zoveel te zien 

 terug naar welkom <> volgende