Geluksbel en Engelen(-roeper)  


Cascabeles verkoop sinds 1997engelenroeper

Engelenbel “Engelrüfer or Angelcaller”
Elfenbel
Muziekbol
Klankbel
Geluksbel
Harmoniebel
Babybel
Halsbel “cascabele”
 
Ten tijde van het grote Aztekenrijk vormden sieraden een onontbeerlijk attribuut voor grote culturele en religieuze ceremonies.
Vanaf het begin van de metaalbewerking rond het jaar 900 bereikten de sieraden dan ook een hoge graad van raffinement. Goud, zilver, koper, tin, lood, kwik waren bekende metalen. Goud werd puur maar ook vermengd verwerkt. Een mengsel van koper met een kleine hoeveelheid goud wordt “Tumbaga”genoemd.
Het uiteindelijke gebruiksdoel beïnvloedde de  vormgeving van sieraden en attributen. De meest voorkomende doelstellingen waren :
-ter voorkoming van ziektes
-het aanroepen van god(heden)
-het verkrijgen van magische krachten om zich te beschermen tegen boze geesten

Door archeologische vondsten van figuren en schilderingen, codex en sculpturen heeft men een goed inzicht gekregen in het gebruik van de “cascabeles” (halsbellen).
De symbolische functie van deze bellen blijkt dusdanig groot dat ze heel vaak als enig sieraad werden gedragen. Enkele voorbeelden van de originele handgemaakte Mexicaanse cascabels (halsbellen) zijn:
-baby -muziek - geluks -harmonie -engelenbellen.
De babybel wordt gebruikt als communicatiemiddel met de nog ongeboren baby. Na +/- 5 maanden zwangerschap is het inwendige oor van de ongeboren baby reeds ver ontwikkeld en staat het in verbinding met het zenuwstelsel. Als de aanstaande moeder of partner de bel regelmatig over de buik rolt, dan zal de baby na de geboorte dit geluid herkennen en doorgaans als geruststellend ervaren. Niet alleen in Mexico maar in grote delen van de wereld wordt geloofd dat; “Waar het goede heerst, het slechte geen plaats vindt”.
Aangezien de muziekbel door de mooie klank en harmonische vorm, want wat is er immers evenwichtiger dan rond, geacht wordt het goede aan te trekken, zal de bezitter geluk brengen, harmonie laten voelen en vertrouwen geven.

Sinds mensenheugenis geloven mensen in engelen en maken we contact met deze lichtwezens door middel van gebeden, liederen, wierook, muziek en met de engelenbel. Met het geluid van de engelenbel kan contact gemaakt worden met alle engelen, deva's, elfen en andere lichtwezens, welke zich veelvuldig laten zien als een energiebol (lightorb).

De engelenbellen worden op een ambachtelijke oude vertrouwde manier gemaakt. Met bolponsen worden in een hol-ank van ronde plaatjes halve ronde bollen geslagen. Dit gaat nog echt met een hamer. In de binnenbolhelften worden vele parallel sneden gezaagd en één in het midden overdwars. In deze ingezaagde bol wordt een stukje metaal gelegd dat bij beweging verschillende klanken maakt. De binnenbol met geluid wordt in twee iets grotere helften gesmeed. Bij afkoeling ontstaat er een sterke onderdruk. De hierdoor veroorzaakte spanning op de bolwand verhoogt de geluidskwaliteit van de engelenbellen.

De verwisselbare gekleurde binnenbollen in de houder staan voor de verschillende thema’s en boodschappen. 
Rood  dienstbaarheid
Oranje creativiteit
Geel wijsheid
Groen    genezing en harmonie
Blauw communicatie
Indigo  intuïtie en inzicht
Violet paars transformatie
Turquoise hogere gevoelens en emoties
Wit     spirituele groei
Bruin                omgevingsbewustzijn en verantwoordelijkheid
Lila toelaten van de lichtenergieën
Roze  relaties met het alles waar Liefde heerst

                                                 
                                                                                          

Waarin we het gebruik van de belletjes nog terug vinden in onze omgeving, is wanneer het winterseizoen veranderd door de schuinte van de as van de aarde ten opzichte van de loop om de zon en de lente (Ostara) komt. Voordat de lente zichtbaar is, wordt het feest Imbolc [uitspraak: imolc] gevierd. Deze viering is één van de 8 jaarfeesten in het Paganisme. Het gebruik van het jaarwiel vind je in de antropofische beweging (Rudolf Steiner), de Wicca, het Druïdisme, het Godinisme, de Asastru en bij het Paganisme.
Het seizoen en het jaarwiel draaien elke dag een stukje verder. Met Yule wordt op 21 december de terugkeer van het Licht gevierd.

Op 2 februari is het feest van Brigit: Imbolc. Naast dat er kleine poppetjes van stro of wol worden gemaakt en in takken worden opgehangen, worden er ook takken versierd met belletjes en linten. De versierde tak met linten en belletjes wordt als een ontwaakstaf voor de natuurwezens gebruikt. Door het groeiende licht en het geluid dat de ontwaaktak voortbrengt, wekken we de elfen in de aarde, die ook wel de gnomen worden genoemd. Zij helpen en begeleiden de groeikracht van de natuur.

Voor het maken van een ontwaaktak is het aantal te gebruiken belletjes vrij en maakt het dus niet uit hoeveel het er moeten zijn. De seizoenkleuren zijn de pasteltinten van de vroege lente.
Ook kan je zelf zilveren belletjes dragen en lieflijk dansen om hen aan te roepen en hen vrolijk te stemmen. Verbind je je eenmaal met het licht dan zullen zij ons hierin graag begeleiden met licht en liefde.

 
 Meer over de verschijningen van energie- lichtwezens leest u bij lichtbollen en lightorbs.