Gedenksieraden,urnen en metamorfoses 


Een sieraad als aandenken

 
Wat te doen met oude sieraden? Een bestaand sieraad kunt u laten veranderen en een nieuwe persoonlijke 'look meegeven of van meerdere sieraden kunnen er één of twee nieuwe modellen van gemaakt worden. Oud materiaal kan omgesmolten worden en tot een geheel nieuw sieraad worden gesmeed. Een sieraad kan er al heel anders uitzien door bijvoorbeeld de toevoeging van een ornament in een andere kleur goud of door het zetten van een schitterende diamant of gekleurde edelstenen.

Tevens kunt u hier persoonlijke gedenksieraden laten maken om uw dierbaren, mens of dier, een speciale plekje te geven. Want steeds meer mensen kiezen ervoor om de herinnering aan iemand tastbaar te maken, om als het ware iemand dicht bij zich te dragen. Dit kan in een een bekend kokertje als halssierraad, maar de as of het haar, kan op oneidig veel andere manieren verwerkt worden in een ring, hanger, armband en oorbellen. Dat kan onzichtbaar, door het sieraad uit te hollen, te vullen en af te sluiten. De as zichtbaar dragen is tegenwoordig ook een mooie keuze. De as komt dan in in een laagje epoxyhars met eventueel een beetje kleurstof, parelmoer of met de schittering van zirkonia's.

Een vingerafdruk in laten graveren of een gedenkportret in een medaillon of munthanger gebeurt met de laser graveertechniek.

Om uw dierbare grootser in de kamer of een andere ruimte te herdenken en dan in iets anders dan de urnkoker van na de crematie, maak ik kunstobjecten van hout, zoals bijvoorbeeld een engelenvleugel, een roos, een wijze uil, een sierlijke miniatuur-urn of een andere uitgehouwen vorm. Hier wordt in de de onderkant een een holle ruimte gemaakt, waar plaats is gemaakt voor een buisje waar de as en een plukje haar in past. Verder kunnen er ook sieraden in delen in worden verwerkt.

Een as-lichtje is een waxinehouder met een raamwerkje ter hoog te van de vlam, waar de as in epoxyhars met een kleuren naar uw keuze in wordt verwerkt.
In de houder is plaats voor de naam en data.


 

metamorfose ring met saffier en diamant. by GEMH

Rijring
Metamorfose ring van twee trouwringen en één gouden oorbel met twee carré saffieren en een briljant geslepen diamant.
 
hanger by GEMH
Maansteen
Twee ringen verwerkt tot één sieraad, 
met maansteen
Oude trouwring
Zoals het leven ook niet in rechte lijnen verloopt, is deze oude trouwring voorzien van een welving en zetting met een briljant geslepen diamant ingesoldeerd, om ondanks alle omzwervingen op de mooie momenten te blijven focussen. 


Wegen
Twee trouwringen tot een broche.
Zoals snelwegen elkaar kruisen 


Handje goud
Een 14 karaats 585/000 gouden urnhanger als een gestyleerde hand met een bol voor het as.
metamorfose van trouwring goud by GEMH

Regenboog
Twee trouwringen van goud in één ring
vingerafdruk fotogravure of eigen tekst
Vingerprint op zilver of goud.
Een zelf gekozen foto als sieraad of op een gedenkobject.
maar het kan ook een voor jou bijzonder tekst zijn.
of een vingerafdruk in reliëf aangebracht in het sieraad.
davidster by GEMH
Davidster
Deze gouden davidster was een hanger
voor aan een collier, om deze te gaan dragen na verlies van moeder, zijn er op de achterkant van de sterpunten pennen gesoldeerd om vastgeklemd te worden op de zwaar lederren armband met magneetsluiting.
Icecubes
Een zilveren ring met daarop blokjes van zilver, goud en één gevuld met parelmoer, waarin een klein beetje van de as is bewaard.
 
Lieve Hond
Een urnring met afbeeldingen van hondenpootjes.
Materiaal: zilver en goud.
urnblokken hout met gesmolten glas by GEMH

Laatste wens
Urnblokken van hout gemaakt met verzonken deksel van gesmolten glas.
Hieronder ruimtes waar een zilveren koker met as in past. 

  
 


Zilveren Urnhangers
Er bestaan echter ook voordelige urnhangers kant en klaar in zilver. 
De prijs daarvan is € 37,50.per stuk.

 


 
Geborgenheid .
Een handgemaakt . gedenksieradenset, 
gevuld met as. 

van 999 puur zilver .
aan spang. 

 

 
 paardenhaar armband by GEMH
Paardenhaar sieraad
Paardenhaar als armband met zilveren sluiting